HILLSOME SOUTH – BE MY GUEST

Artiest info
Website
facebook
 
 

Het was enkele maanden vooraleer de coronacrisis uitbrak toen de nieuwe Nederlandse country- en Americana-muziek spelende formatie ‘Hillsome South’ hun debuutalbum “Feels Like Home” lanceerde. Qua timing kon er nauwelijks een slechter moment gekozen worden want de band kon inderdaad van meetafaan thuis in lockdown blijven en nooit hun eerste plaat via optredens te lande gaan promoten.

‘Hillsome South’ is samengesteld rond leadzangeres, gitariste en banjospeelster Marieke Heerschop, gitarist, dobro-, mandoline- en lapsteelspeler Gerard Harder, bassist Jos van Workum en drummer Rob Heerschop. Onlangs werd Thomas de Jonker aan het kwartet toegevoegd als pedal steelgitarist, een instrument dat voor de countrysound onontbeerlijk lijkt te zijn.

Marieke Heerschop heeft al een heel lang traject afgelegd in de Nederlandse muziekwereld, eerst als solozangeres ‘Felicity’, daarna gedurende 10 jaar als leadzangeres bij de formatie ‘Real Company’, gevolgd door 14 jaar als zangeres bij de covergroep ‘Valentino’s Entertainment’. Sinds een kleine acht jaar zingt ze nu country- en Americana-liedjes bij ‘Hillsome South’, eerst voornamelijk covers en sinds enkele jaren ook eigen composities.

Het kwintet muzikanten uit Hilversum heeft van de lange stilteperiode veroorzaakt door corona echter gebruik gemaakt om nieuwe nummers te schrijven voor hun tweede album dat nu op de markt is gekomen onder de titel “Be My Guest”. In totaal brachten ze 14 nummers samen voor de tracklijst van deze nieuwe plaat: er zijn tien eigen composities, één ballad “Westcoast” die ze aangereikt kregen van de Nederlandse collega-componisten Arno Germs en René Fikkert en drie coverversies.

De eerste cover op “Be My Guest” is er één van de song “My Saving Grace”, een nummer dat we het best kennen in de versie van Valerie Carter uit haar album “The Lost Tapes”. De tweede gecoverde song is “Willin’”, een liedje dat de betreurde Lowell George in 1970 schreef voor het debuutalbum “Little Feat” van zijn gelijknamige band. De derde en wellicht meest gekende song die ‘Hillsome South’ hier covert is het nummer “You Win Again” van ‘The Bee Gees’ dat terug te vinden is op hun plaat “E.S.P.” uit 1987.

Dat gezegd zijn willen we hier toch ook nog even benadrukken dat hun eigen liedjes niet echt moeten onderdoen voor de gecoverde versies. De plaat begint met de single “Counting Colors” die u op de eerste video kunt beluisteren. Video nummer twee is een live-vertolking door de band van het door Marieke Heerschop geschreven liedje “Sleep Little Rose” dat intussen ook de single-status heeft bereikt. Andere nummers uit dit album die op ons favorietenlijstje geplaatst worden zijn “Too Many Crossroads”, “Shining Star” en “Till The Last Teardrop Falls”.

(valsam)